Reiskoffer kopen

Je wilt een reiskoffer kopen: waar begin je? Wij tonen je alle geschikte koffers om mee te reizen. Sterker nog, we laten je precies zien welke koffer je het best kunt kiezen voor ieder type reis. Dus ga je op vakantie met het vliegtuig? Of reis je graag met de auto? We laten je zien hoeveel je mee kunt nemen, welk materiaal het best geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat je jouw koffer makkelijk terugvindt op de bagageband.
Dus ben je op zoek naar een nieuwe reiskoffer en wil je die zo eenvoudig mogelijk bestellen? Dat is precies waarmee we je graag helpen. Wij hebben de meeste koffers gewoon voor je op voorraad. Zodra je die online bestelt gaan wij er voor je mee aan de slag. Je hebt de koffer daarna snel in huis, ruim op tijd voor de volgende reis die bij jou op de planning staat

Een goede reiskoffer van Trolleyz

Een goede reiskoffer combineert een aantal eigenschappen:

 • Je kunt meenemen wat je nodig hebt
  Het allerbelangrijkste natuurlijk: je wilt niets thuis hoeven laten. In de juiste koffer voor op reis neem je precies mee wat je nodig hebt. Zo heb je op vakantie de leukste kleding bij je, net als alle andere spullen waar je niet zonder kunt.
 • De koffer heeft een lange levensduur
  Een koffer koop je niet zomaar voor jouw volgende reis, het is de keuze waar je veel langer mee gaat doen. Het materiaal heeft een lange levensduur, zal niet snel slijten én blijft netjes. Zo kun je er ieder jaar opnieuw mee op reis.
 • De reiskoffer past bij jouw manier van reizen
  Ten slotte past de reiskoffer goed bij jouw manier van reizen. Je weet dan zeker dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Je trekt de reiskoffer bijvoorbeeld makkelijk met je mee over het vliegveld, of je stopt die lekker compact achterin de auto.

5 tips voor de beste koffer om mee te reizen

We begrijpen dat je het misschien lastig vindt om de juiste koffer uit te kiezen om te bestellen. Daarom zetten we de verschillende reiskoffers voor je op een rij, zodat jij die met elkaar kunt vergelijken. En dat is niet alles, we delen bovendien 5 tips op basis van de reiservaringen van onze klanten.

1. Koop een koffer met 4 wielen

Niemand vindt het leuk om een zware koffer mee te moeten sjouwen. En het goede nieuws is: dat hoeft ook helemaal niet. Er bestaan bijna geen reiskoffers meer zonder wieltjes, dus je kunt er eigenlijk altijd mee rijden.
Als je het helemaal goed wilt doen kies je een koffer om mee te reizen met 4 wielen. Dat zorgt er namelijk voor dat je die rechtop kunt neerzetten, en makkelijk met je mee kunt rijden. Het is zowel op vliegvelden waar je ver naar de gate moet lopen als buiten op straat een verademing.
Tip: kies wieltjes die je eventueel kunt vervangen als ze toch een keer kapot gaan. Zo hoef je niet meteen een heel nieuwe reiskoffer te kopen als er een wieltje vastloopt, afbreekt of op een andere manier sneuvelt.

2. Kies het juiste materiaal

Het materiaal van de reiskoffer die je bestelt bepaalt grotendeels hoe lang je daarmee zal doen. Het bepaalt de levensduur, omdat de slijtvaste materialen lang meegaan en netjes blijven. Dat voorkomt dat een koffer kan scheuren of dat er stukken kunnen afbreken. Houd er namelijk rekening mee dat het personeel bij de bagagebanden waarschijnlijk niet zo voorzichtig zal zijn met de koffer als jijzelf.
Tip: kies een reiskoffer die lekker licht van gewicht is, maar die toch (super)sterk is. Het is een nieuw materiaal dat de beide eigenschappen combineert, voor een fijne reiskoffer die weinig weegt en toch lang meegaat.

3. Zorg voor voldoende inhoud

Dankzij de wieltjes hoef je de koffer niet te tillen, dus kies bij voorkeur voor een model met voldoende inhoud. Reiskoffers zijn er van S (trolley) en M tot L en XL. Ze hebben een inhoud van 50, 60, 70, 80, 90 of zelfs 100 liter. Hoeveel je nodig hebt hangt af van wat je allemaal mee wilt nemen.
Kies liever een koffer die net een maatje groter is dan je zoekt dan die net iets te klein is. Je voorkomt op die manier dat je eigenlijk net te weinig mee kunt nemen. In de praktijk stoppen reizigers er dan namelijk alsnog te veel in, waarna ze op hun koffer gaan zitten om die dicht te ritsen of te klikken. Een koffer met een beetje meer inhoud is dan een betere keuze, omdat je voorkomt dat de rits of het kliksysteem onder te veel spanning komt te staan en sneuvelt.

4. Ga voor een TSA-slot op de reiskoffer

Zorg er in ieder geval voor dat je reiskoffer een goed slot heeft. En daarmee bedoelen we twee dingen:

 • Jouw koffer kan op slot
  Door de koffer op slot te doen voorkom je dat anderen die zomaar open kunnen maken. Dat is belangrijk, zowel om te voorkomen dat iemand er iets uit kan halen als om te voorkomen dat iemand er iets bij kan stoppen.
 • Je gebruikt een TSA-slot
  Het TSA-slot zorgt ervoor dat veiligheidsagenten in de Verenigde Staten jouw koffer kunnen openen om de inhoud te controleren. Zonder TSA-slot hebben zij het recht om jouw koffer open te breken, waarna je een nieuwe zal moeten kopen.

5. Bestel een opvallende kleur

Misschien wel de beste tip van onze reizigers met reiskoffers: kies een opvallende kleur. Zo zorg je ervoor dat jouw koffer meteen opvalt op de bagageband, bij de bus waarmee je reist of op andere plekken waar je die moet zoeken. Je hoeft dan nooit meer te twijfelen wat jouw koffer is.
Tip: doe een (gekleurde) band om jouw koffer, voor extra herkenbaarheid.

reiskoffer kopen: eenvoudig online bestellen

Wil je een reiskoffer bestellen? Wij maken het je online graag zo makkelijk mogelijk. Gebruik de bovenstaande tips, bekijk ons brede assortiment en plaats jouw bestelling. Zo kun je jouw nieuwe reiskoffer kopen, waarmee wij meteen voor je aan de slag gaan.